A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області"

7 квітня Всесвітній день здоров'я!

Дата: 08.04.2024 11:34
Кількість переглядів: 6

 

Щорічно 7 квітня світ відзначає World Health Day або Всесвітній день здоров’я. Головна мета святазвернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань.

Найчастіше людина починає замислюватися про свій спосіб життя і здоров'я, коли наздоганяє якась проблема, з'являється хвороба чи нездужання. Турбота про своє здоров'я не має бути проблемою, турбота про своє здоров'я повинна бути способом життя.

 

Повномасштабна війна змінила життя людей. Багатьом може здаватися, що піклування про власний добробут і стан здоров’я не на часі або не має сенсу. Проте, це вкрай хибна думка. Наш спосіб життя великою мірою може впливати на виникнення тих чи інших хвороб, як-от цукрового діабету 2 типу, онкологічних захворювань, серцево-судинних захворювань та інших. 

Турбота про своє здоров’я – це комплексний процес, що охоплює фізичний, психічний та емоційний аспекти. Здоровий спосіб життя - це розумне використання свого життєвого потенціалу.

Кроки, які ви можете зробити вже зараз, аби зміцнити своє здоров'я:

  • Не забувайте про профілактичний скринінг. Запишіться на огляд до сімейного лікаря.
  • Пам’ятайте, що вакцинація рятує життя. Перевірте, чи у Вас та ваших дітей є всі щеплення відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень. 
  • Кидайте курити та захищайте своє право бездимне середовище. Куріння навіть однієї сигарети на день може призвести до виникнення онкологічних захворювань. Куріння будь-яких тютюнових виробів шкодить організму незалежно від дози. 
  • Не вживайте алкоголь.  Алкоголь сприяє розвитку низці неінфекційних хвороб (цукровий діабет 2 типу, високий кров'яний тиск, пошкодження печінки тощо). Поговоріть зі своїм сімейним лікарем про шкоду вживання спиртних напоїв та як вам убезпечити себе від негативних наслідків.
  • Приділяйте час фізичній активності. Щоби фізичні вправи принесли задоволення та зміцнили ваше здоров’я, оберіть вид активності, який до вподоби саме вам: біг, прогулянка на свіжому повітрі, йога, танці тощо. Головне, щоби такі заняття були регулярними.

 

  • Харчуйтеся здорово. Почніть використовувати тарілку здорового харчування для формування щоденного меню. Споживайте достатню кількість фруктів та овочів на день, не перебільшуйте норму солі: 5 г, а цукру: 50 г на день, вживайте достатню кількість рідини. 

 

                                                  БУДЬТЕ ЗДОРОВІ! 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень