A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області"

Пам'ятка для пацієнтів !

Дата: 05.04.2024 13:19
Кількість переглядів: 4

 

Пам'ятка для пацієнтів !

Е-направлення є умовою для отримання пацієнтом безоплатних планових консультацій у вузьких спеціалістів або інструментальних обстежень та аналізів, або послуг із реабілітації тощо.

Електронні направлення можуть виписувати як лікарі первинної допомоги, так і лікарі-спеціалісти. Така технічна можливість доступна для всіх без винятку лікарів, які працюють в електронній системі охорони здоров'я.

Нагадуємо, що е-направлення виписує той лікар, який приймає рішення щодо необхідності проведення додаткових обстежень – консультацій, лабораторних досліджень тощо.

Наприклад, якщо лікар вузької спеціалізації (онколог, хірург, кардіолог або ін) визначає, що для оцінки стану здоров’я, підтвердження або спростування діагнозу пацієнта необхідні певні обстеження, він повинен сам сформувати електронне направлення в ЕСОЗ. Також і лікуючий лікар не повинен відправляти пацієнта за направленням до сімейного лікаря. Такий підхід є орієнтованим на потреби пацієнтів та пришвидшує отримання ними потрібних медичних послуг.

ВАЖЛИВОСімейний лікар (терапевт, педіатр) не може видавати е-направлення на обстеження, які призначив інший лікар. Тому, скеровувати пацієнта в зазначеному випадку на рівень первинної ланки, щоб сімейний лікар виписав е-направлення чи, до прикладу, е-рецепт, є недоцільним.

Якщо лікар-спеціаліст відмовляється виписувати електронні направлення на ті обстеження, які сам призначив та відправляє пацієнта чи його рідних за е-направленнями на призначені обстеження до сімейного лікаря, необхідно звернутися до керівника медичного закладу.

У разі неможливості розв'язати питання безпосередньо в лікарні, проконсультуйтеся з оператором контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 щодо оформлення відповідної скарги.

Пам'ятайте, до деяких лікарів-спеціалістів можна звернутися без направлення. Це, зокрема: акушер-гінеколог, психіатр, психолог, нарколог, фтизіатр, педіатр, лікар, у якого пацієнт перебуває під медичним наглядом для лікування від хронічних захворювань. Окрім того, для отримання екстреної медичної допомоги пацієнту не потрібні ні направлення, ні декларація з лікарем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень