A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області"

Час обирати здоров'я!

Дата: 19.03.2024 14:29
Кількість переглядів: 9

 

 

Печінка виконує близько 500 важливих функцій. Зокрема, регулює рівень холестерину, виробляє жовч, яка допомагає засвоювати жири, регулює надходження необхідних вітамінів і мінералів. Печінка здатна боротися з інфекціями та фільтрувати шкідливі речовини з крові. Окрім того, вона виконує кровотворну функцію, виробляє антитіла, імуноглобуліни та інші важливі речовини.

 

Коли потрібно здавати печінкові проби?

Якщо Вас ніщо не турбує, здавати кров на це дослідження рекомендовано раз на рік, під час планового медогляду. Також функціональні проби печінки обов'язково досліджуються при вагітності, перед хірургічними втручаннями, перед і під час курсів лікування деяких захворювань, які передбачають застосування сильнодіючих ліків.

Як підготуватися до аналізу на печінкові проби?

Щоб домогтися максимально достовірних результатів печінкових проб, дотримуйтеся таких правил:

  • Здавайте аналіз строго натщесерце. Печінка бере участь в процесах травлення, а сама їжа теж впливає на печінкові показники. Тому не можна їсти мінімум 8 годин до здачі печінкових проб (весь цей час також не можна пити нічого, крім чистої води). За 3 доби до здачі крові потрібно відмовитися від гострих та жирних продуктів.
  • Не вживайте алкоголь протягом 3 діб до аналізу.     
  • Не паліть протягом 12 годин до аналізу. Речовини, що потрапляють в кров з сигаретного диму, теж здатні змінювати склад крові і впливати на результати дослідження.
  • Протягом 3 днів до аналізу уникайте фізичних навантажень, рекомендується убезпечити себе від психоемоційного перенапруження, стресових факторів, а також дотримуватися правильного режиму сну.
  • Якщо Ви приймаєте будь-які лікарські препарати — по можливості скасуйте їх прийом. Спотворювати результат біохімічного аналізу здатні навіть вітаміни. Тому будь-які медикаменти в ідеалі варто скасувати як мінімум за тиждень до здачі крові для дослідження. Якщо ж це неможливо, то необхідно заздалегідь попередити лікаря про ліки, які ви приймаєте.

 

 

У КЛІНІКО-ДІАГНОСТИЧНІЙ ЛАБОРАТОРІЇ КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ЗИМНОВОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ МОЖНА БЕЗКОШТОВНО ОБСТЕЖИТИСЯ

 ЗА ПАКЕТОМ «ПЕЧІНКОВІ ПРОБИ»

ПРИ НАЯВНОСТІ ЕЛЕКТРОННОГО СКЕРУВАННЯ ВІД ЛІКАРЯ: D34008 Аналіз; функція печінки ("Печінкові проби").

Для дослідження за Пакетом «Печінкові проби» необхідно 5 мл венозної крові, забір виконують у маніпуляційному кабінеті.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень