A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області"

Звіт про роботу КНП "ЦПМСД" за І півріччя 2023 року.

Дата: 10.07.2023 14:54
Кількість переглядів: 19

 ЗВІТ

ПРО РОБОТУ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ

ЗИМНОВОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

ЗА  І півріччя  2023 РОКУ

 

ОБ’ЄМИ  НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

                Медична допомога жителям Зимноводівської сільської ради надається КНП «ЦПМСД Зимноводівської сільської ради» , в  склад якого  входять, як відокремленні структурні підрозділи, АЗПСМ села Зимна Вода, АЗПСМ села Лапаївка , АЗПСМ села Скнилів, АЗПСМ села Суховоля. Згідно із укладеними угодами між КНП «ЦПМСД Зимноводівської сільської ради» та НСЗ України, медичні заклади надають первинну медичну допомогу, та спеціалізовану амбулаторну допомогу.

        Станом на 01.07.23 року, між КНП «ЦПМСД Зимноводівської сільської ради» та НСЗУ укладено угоди на надання медичної допомоги населенню громади за  такими напрямами:

                    Первинна медична допомога.

                    Профілактика, діагностика,  спостереження та лікування дорослих та

                    дітей в амбулаторних умовах.

                    Ведення вагітності в амбулаторних умовах.

                    Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям.

 

        Для надання ПМД, між жителями громади, та медичними працівниками КНП «ЦПМСД» на 01.07.23 року укладено- 19408 декларацій на надання даної допомоги.

        Первинна медична допомога надається 11-ма сімейними лікарями,  2-ма лікарями педіатрами, 19-ма сімейними медсестрами.

        Спеціалізована амбулаторна медична допомога надається 9-ма лікарями, вузькими спеціалістами, зокрема лікарями:  акушер-гінекологами, лікарем неврологом, лікарем рентгенологом, лікарем з ультразвукової діагностики,  хірургом,  кардіологом,  терапевтом, лікарем-лаборантом  і 10-ма спеціалістами, із середньою спеціальною освітою.

       Для надання мобільної паліативної допомоги створено мобільну бригаду в складі:

                    Лікар хірург.

                    Лікар невролог.

                    Два працівники із середньою спеціальною медичною освітою.

                    Психолог.

                    Водій.

 

КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

         Станом на 01.07.23 року штат КНП «ЦПМСД» становить- 83,0 штатних одиниці, з них 4,5 посади сезонні працівники,  кількість  працюючих – 85 чоловік, з місячним фондом оплати праці -  658500.00 грн.

      З них лікарські посади - 20,5, спеціалісти із середньою спеціальною медичною освітою- 33.5 посади, молодший медичний персонал  -7,5 посад , інший персонал- 20,5 , з них- 4,5 посад- сезонних працівників.  

  

Лікарі з вищою кваліфікаційною категорією – 12 чоловік , з першою   кваліфікаційною категорією - 3 чоловік,   з другою кваліфікаційною категорією- 2 чоловік, без категорії, із сертифікатом спеціаліста- 4 чоловіки .

     Спеціалісти із середньою спеціальною медичною освітою:   вища категорія-24 чоловік,  перша категорія- 4 чоловік, ІІ категорія- 0 чоловік,  без категорії- 4 чоловік.

     Середня місячна  нарахована зарплата у І півріччі 2023 року становила:

             Лікарі- 16500 грн

             Спеціалісти із середньою медичною освітою- 8500 грн

             Молодший медичний персонал- 7200 грн

             Інші- 7400 грн

             Адміністрація-19800 грн

            Середня місячна нарахована зарплата по підприємству  у І півріччі становила- 11900 грн .      

ЛІКУВАЛЬНО - ДІАГНОСТИЧНА РОБОТА

          Амбулаторний прийом за І півріччя  2023 рік становить -  27042 пацієнтів, обслужено викликів на дім 1827.    

         За І півріччя 2023 року проведено - 1347 рентгенологічних обстежень , нових випадків захворювання на туберкульоз не виявлено. Проведено - 1842 ультразвукових досліджень, 385- ЕХО кардіографій , ЕКГ досліджень – 2640, проведено всього- 25769    аналізів , з них загально клінічних- 7528    , біохімічних- 17229 , імунологічних- 1012 .

        % охоплення рутинними щепленнями становить  в середньому - 31%  до річного плану.

   Продовжувала працювати урядова Програма з реамбурсації лікарських засобів для хворих серцево судинними захворюваннями, цукровим діабетом, бронхіальною астмою, психічними захворюваннями.

ФІНАНСОВИЙ СТАН

        За І півріччя 2023 року надано платних медичних послуг на - 41250  грн.

       Орендна плата становить – 116800 грн.

       За надання медичних послуг за І півріччя 2023 року із НСЗУ надійшло -8937289.82 грн, зних-7261190.47 грн за надання ПМД, 1676099.4 грн – за надання спеціалізованої амбулаторної допомоги.

        Згідно Програми розвитку та підтримки КНП «ЦПМСД Зимноводівської сільської ради»,  з  місцевого бюджету у  І півріччі 2023 року отримано – 2264780.00   грн, за які придбано переносний портативний УЗД апарат, спецодяг (халати, костюми медичні), медикаменти, перев’язувальний матеріал, лабораторні реактиви.

         Для соціальної підтримки жителів Зимноводівської територіальної громади, згідно Програми забезпечення лікарськими засобами, за рецептами лікарів, безкоштовно та на

 

пільгових умовах у разі амбулаторного лікування окремих категорій населення, виписано пільгових рецептів на суму- 494025.00  грн .  

ЗМІЦНЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО ТЕХНІЧНОЇ БАЗИ

         Основним завданням, яке стоїть перед медичними працівниками , і надалі залишається розширення об’єму надання медичних послуг та їх якості. З цією метою постійно зміцнюється матеріально -технічна база. У І півріччі  2023 року придбано портативний  апарат УЗД , виробництва Корея, що дало можливість надавати мобільну паліативну допомогу.

         У зв’язку із виробничою необхідністю, придбано комп’ютер, ноутбуки, принтери.

                 Придбано меблі для лабораторії АЗПСМ села Суховоля, обладнано «рецепцію» в АЗПСМ с. Зимна Вода.

      Господарським способом проведено ремонт пандусу АЗПСМ села Зимна Вода, покладено  протиковзну керамічну плитку, проведено ремонт двох кабінетів.

УЧАСТЬ В ЖИТТІ ГРОМАДИ

        Медпрацівники КНП «ЦПМСД»  у І півріччі  2023 році приймали активну участь у культурно масових заходах, що проводились на території громади, та забезпечували їх медичний супровід.

        У зв’язку  із повномасштабною війною росії проти України, медичні працівники займають активну громадянську позицію, підвищену дисциплінованість у виконанні своїх посадових обов’язків, надаючи населенню громади первинну медичну допомогу та спеціалізовану амбулаторну допомогу.

         За І півріччя 2023 року медичними працівниками зібрано понад 120000 грн добровільних внесків на підтримку ЗСУ . Дані кошти долучені до коштів, які збиралися іншими установами громади, для придбання автотранспорту та іншого військового спорядження, яке вкрай необхідне захисникам України.

         В АЗПСМ села Зимна Вода організовано і функціонує «Пункт Незламності».

          У повному обємі медичними працівниками надається первинна та спеціалізована амбулаторна допомога усім ВПО, за фактом їх звертання в медичні заклади, незважаючи на відсутність декларацій (угод) між ВПО та медичними закладами.

         ВПО в повному обємі забезпечуються пільговим лікуванням, лікуванням медикаментами, за Програмою доступні ліки, шляхом виписки рецептів, при зверненні даних осіб в медичні заклади.

          На протязі І півріччя 2023 року не було жодної обгрунтованої скарги з боку пацієнтів, на якість медичного обслуговування, що є найкращою оцінкою якості роботи медичних працівників.

 

 

                 Директор КНП «ЦПМСД»                                  Роман ГОНСЬОР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень